Wat zijn eigenlijk led spots?

Er zijn vele manieren om een huis te verlichten. Eén van de modernste en meest efficiënte manieren om dit te doen is met led spots. Deze tekst zal een licht werpen op wat led spots precies zijn en waarom ze perfect zijn voor iedere inrichting.led spotjes

Ledlampen

Naast gloeilampen, spaarlampen en halogeenlampen zijn er ook led lampen. Van deze vier alternatieven zijn led lampen de meest duurzame en meest energiezuinige lampen. Dit houdt in dat ze veel langer branden dan gloeilampen, spaarlampen of halogeenlampen en dat ze ook veel goedkoper zijn in hun energiegebruik! Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee.

Het woord ‘led’ is een afkorting van light-emitting diode, wat Engels is voor licht uitstralende diode. De lampjes bestaan uit kleine lichtbronnen die verlicht raken door de bewegingen van elektronen via een halfgeleidermateriaal. Dit klinkt allemaal heel wetenschappelijk, maar het komt er op neer dat led lampen zuiniger en milieubewuster branden dan andere lampen. Ze worden bijvoorbeeld ook veel minder heet dan gloeilampen!

Inbouwspots

De beste manier om led lampen in een inrichting te integreren is met led spots. Op deze manier worden de led inbouwspots als het ware geïntegreerd in het plafond en zit de lichtbron op dezelfde hoogte als de rest van het plafond. Dit geeft de inrichting een gladde en strakke look, maar zorgt ook dat ze op visueel gebied niet veel aandacht vragen. Om deze reden zijn led spots niet alleen perfect in moderne, strakke inrichtingen, maar passen ze ook heel goed in andere inrichten!Functioneel gezien hebben led spots ook vele voordelen. Zo zijn ze bijvoorbeeld gemakkelijk schoon te maken. Neem slechts de omkapping van de lamp af en je kunt bij het lampje en de andere mechaniek. Ook hoeven led spots veel minder vaak schoongemaakt te worden dan andere lampen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *