Inbouwspots en led spots winkel

Veel mensen vragen zich af of het mogelijk is om inbouwspots te dimmen. Het antwoord hierop is een volmondig ja, het is wel degelijk mogelijk om inbouw spots te dimmen. In onze inbouwspots winkel kunt u een keuze maken tussen dimbare en niet dimbare inbouwspots. De niet dimbare inbouw spots zijn een fractie goedkoper dan de dimbare inbouw lampen. Door de geringe meerprijs kiezen de meeste mensen voor de dimbare inbouwspots. Bij uw keuze is het verstandig om rekening te houden met uw toekomst plannen. Het zou zo kunnen zijn dat u het nu niet nodig vindt om de led inbouwspots te gaan dimmen maar wie weet wat u in de toekomst van uw verlichting verwacht. Hoe vaak gebeurt het wel niet dan mensen verhuizen of de spots op een andere plek gaan hergebruiken. Het voordeel van inbouw spots led is dat ze eigenlijk in elke denkbare situatie wel bruikbaar zijn. De spots zijn eigenlijk voor ieder plafond geschikt, u moet natuurlijk wel even rekening houden met de minimale inbouw diepte van de inbouw spots. In onze webwinkel staat duidelijk aangegeven welke spots wel of niet dimbaar zijn, let u daar goed op bij het maken van uw keuzen.

Het verhaal gaat dat inbouwspots flikkeren als men ze gaat dimmen

Dit geld niet voor onze inbouwspots. Alle led spots uit onze webshop beschikken over een uitstekende driver en led chip die ervoor zorgen dat uw inbouwlampen prima dimbaar is. Mocht u een dimmer uit onze web winkel aanschaffen dan kunt u er zeker van zijn dat uw nieuwe inbouwspots traploos dimbaar zijn, ook binnen het bereik van nul tot en met tien procent treed bij onze spots in combinatie met onze dimmer geen flikkering op. Mocht u een bestaande dimmer willen gebruiken dan is dat natuurlijk ook mogelijk. Waar u wel even op moet letten is de minimale en maximale belasting van uw dimmer. Deze informatie kunt u vrijwel altijd terug vinden op de dimmer.

Ik hoor een vreemde ruis uit mijn bestaande dimmer komen

Dat is mogelijk en de oorzaak hiervan is dat u een 230V afsnijding dimmer gebruikt. In gewoon Nederlands betekend dit dat u een dimmer gebruikt die niet beschikt over een on storing spoel en dat is de oorzaak van de (ongevaarlijke) ruis die u hoort. De dimmer die u nodig heeft om traploos en geruisloos te dimmen is een 230V fase aansnijding dimmer deze dimmer heeft wel een on storing spoel zodat u geruisloos kunt dimmen. De dimmers uit onze web winkel zijn beide aansnijding dimmers. Wij controleren al onze inbouw lampen en inbouw spots uit onze web winkel en testen ze op onze dimmer. Zo kunt u er honderd procent zeker van zijn dat de door u aangeschafte inbouwspots traploos en geruisloos dimmen.

Het aansluiten van de inbouwspots op de dimmer

led spotsOf u nu dimbare of niet dimbare inbouw spots gaat kopen, tussen het aansluiten zit geen enkel verschil. Het enige verschil buiten het aansluiten van de inbouwspots is het verschil in uw contactdoos. Bij dimbare inbouwspots zult u gebruik gaan maken van een dimmer en bij de niet dimbare versie is een schakelknop voldoende. Ook zult u geen enkel verschil zien in de dimbare of niet dimbare  inbouw lampen. Het verschil zit hem namelijk niet in de inbouw spotjes zelf maar in de (gratis) bijgeleverde driver, ook wel transformator genoemd. Op een transformator die niet geschikt is om uw spots te dimmen zal dit niet vermeld staan. Echter op een transformator die wel geschikt is om uw spots te dimmen zal dit duidelijk staan aangegeven.

Dit is een veel gestelde vraag die wij krijgen van onze klanten en daarom besteden we even even aandacht aan op onze blog pagina. Veel mensen vragen zich of waarom inbouwspots in een dimbare versie en een niet dimbare versie op de markt zijn en waar het prijs verschil vandaag komt. De vroegere gloeilamp en spaarlampen waren immers altijd dimbaar en er werd geen onderscheid gemaakt tussen de dimbare en niet dimbare versie. Bij twijfel kunt u zich laten adviseren bij Led Inbouwspots Leds, hier heeft men een ruime keuze aan dimbare en niet dimbare led spots.

Het verschil tussen dimbaar en niet dimbaar

Inbouwspots werken totaal anders dan bijvoorbeeld gloeilampen. Een de verlichting die inbouwlampen geven komen voort uit een diode. Om het niet te ingewikkeld te maken en u niet te overspoelen met onnodige informatie gaan we op de diode niet verder in. Deze diode wordt aangestuurd door een driver, dit is een soort chip die verwerkt zit in de inbouwspots. Eigenlijk zit er als u dus puur naar de inbouwspots kijkt geen enkel verschil tussen de led spots.

Wat maakt dan wel het verschil

Het verschil in de inbouwspots wat ze dimbaar of juist niet dimbaar maakt zit hem in de driver transformator, hierover kunt u in het onderwerp hieronder meer lezen. De transformators die de inbouwspots aansturen maken het verschil of een inbouwspots dimbaar is of juist niet. Het is dus technisch gezien mogelijk om u niet dimbare inbouwspots achteraf alsnog dimbaar te maken door de driver die bij de inbouwspots hoort te vervangen voor een dimbare driver. Mocht u spijt van uw keuze hebben en uw inbouwspots bij ons hebben gekocht en u wilt uw spots alsnog dimmen neem dan contact met ons op, dan maken wij dit voor een zeer schappelijke prijs mogelijk. U moet dan denken aan een prijs van ongeveer 2 euro per inbouwspots, echter de voorwaarde is dan wel dat u de led spots bij ons hebt gekocht.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *